Volgers

dinsdag 25 mei 2010

Terug van vakantie

Dit jaar ging onze zomervakantie naar Denemarken, Noorwegen en Zweden. Het grootste gedeelte was in Noorwegen.
Zondag 23 mei zijn we vertrokken naar Kolding in Denemarken waar we 1 overnachting in een heel luxe hotel hebben gehad. Een paar jaar geleden zijn we hier ook geweest. De kamers zijn er goed verzorgd en het ontbijt is super. Er is zoveel dat je niet weet wat je moet kiezen.


Maandag zijn we naar de boot in Hirtshals gereden om de overtocht naar Kristiandsand in Noorwegen te maken.
Dit was onze boot.


Wat een gevaarte he? Onderin ginge de auto's en bovenin kon je zitten, er was een winkel en je kon er eten. Veel hebben we er niet van gezien helaas. Voor we op de boot gingen, was het erg slecht weer geweest en was er heel veel deining en wind. Er waren veel mensen ziek tijdens de overtocht en wij helaas ook. De overtocht zou eigenlijk 2,5 uur duren, maar dat werden er ruim 3 en dat waren geen prettige uren.
Dinsdag zijn we een dagje in Kristiandsand gebleven en hebben daar rondgekeken bij de winkels en de haven.
Natuurlijk moest ik even bij de hobbywinkel kijken. Hobbyhimmelen was best een grote winkel met hele leuke spullen. Ik heb alleen 2 vellen scrappapier gekocht, want het is ook best wel duur. Ik had een leuk tijdschrift gezien wat op het Magnoliablad lijkt, maar dan in het Noors. Er stonden hele leuke dingen in, maar omgerekend kostte het ongeveer 17 euro, dus dat heb ik toch maar laten liggen:(

Dit zijn nog een paar foto's van de haven.


Nadat we vertrokken waren uit Kristiansand zijn we bij m'n hobbymaatje Ans op visite geweest en het was erg gezellig. lekker gekletst en koffie gedronken en een boterham gegeten. En toen op pad naar Dalen naar ons vakantiehuisje. Voordat we daar aankwamen, moesten we een flink eind door de bergen rijden. We werden een beetje de verkeerde kant opgestuurd, waardoor we in de bergen uitkwamen waar nog best wel wat sneeuw langs de kant van de weg lag. Uiteindelijk de eigenaar van het huisje gebeld en daarmee hebben we bij een centraal punt afgesproken. Hij heeft ons naar het huisje gebracht.
Het lag gelukkig een heel stuk lager dan waar we eerst zaten:) maar toch nog op bijna 1 km hoogte. We moesten via een lange steile slingerweg naar het dorp. Dat hebben we maar 1 keer gedaan;) We hebben voor een week boodschappen gehaald en de rest van de week hebben we in het huisje doorgebracht. We zijn een paar keer wezen wandelen. 1x een uurtje en de andere keer een hele middag. Toen zaten we zo diep in het bos (wel gewoon een looppad hoor;) ) dat we zelfs een eland zagen:)
Het was er zo mooi, maar ook erg rustig. We hadden helaas geen internet. We zaten echt in de middle of nowhere;) We hebben lekker uitgerust die week. veel gelezen en ik heb veel aan m'n borduurwerk kunnen werken.

Na die week zijn we naar Oslo gereden waar we 3 dagen waren. We zijn op de dag van aankomst al even de stad in geweest om de boel te verkennen;).


De andere dagen hebben we met een boot een rondvaart door de Oslofjord gemaakt, we zijn naar een eiland met verschillende museums (o.a. het Vikingmuseum)geweest en nog wat gewinkeld. Ook bij een hobbywinkel natuurlijk;)


Na Oslo zijn we naar Zweden gereden. We hadden 2 overnachtingen in Boras (de plaats van de Magnoliawinkel;))

Op de dag van aankomst zijn we alvast gaan kijken waar die zit. Altijd handig om te weten toch?;)


Maandag zijn we een dagje naar Göteborg geweest. Helaas regende het de hele dag:( We zijn daar alleen maar in het overdekte winkelcentrum geweest en wat winkels in de buurt van het station bekeken. En daar zat weer een Pandurowinkel.


De Magnoliawinkel was pas vanaf dinsdagmiddag geopend. Voor we weer naar Denemarken reden, zijn we natuurlijk daar even naartoe geweest. Het is nog best een grote winkel. Ze hebben natuurlijk niet alleen maar Magnoliaspullen, maar ook andere scrapspullen. Ik heb 4 stempels en wat scrappapier gekocht.

4 opmerkingen:

 1. whow wat een heerlijke reis hebben jullie gemaakt, heb met heel veel plezier je verslag gelezen, zou er zo heen willen,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook al ga je op vakantie, onze hobby kunnen we echt niet loslaten he? Maar je hebt wel een indruk gekregen van de hobbywinkels hier in Noorwegen.
  Ik vond het hartstikke gezellig dat je bij me bent geweest. Het doosje is al door de dames bekeken en na de zomervakantie gaan we ermee aan de slag hoor.
  Nog 1 week en dan is het Sankt Hans (23 juni)........de kortste nacht en dat betekent dat iedereen vakantie heeft. Bedrijven dicht, scholen dicht en nu maar hopen dat het weer ook een beetje meewerkt.
  Groetjes Ans

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het is ook een erg mooi land. mooie natuur en lekker rustig.
  wij vonden het ook gezellig ans en leuk dat je clubje het doosje ook leuk vond.
  't is te hopen dat je mooi weer hebt straks.
  groetjes miranda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Miranda
  het ziet er reuze leuk uit de foto's van jullie vakantie
  Jammer dat het al weer voorbij is
  groetjes en tot de workshop

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je bezoekje. Ik vind het leuk als je een berichtje achterlaat.

Groetjes Miranda

Thanks for your visit. I would like it if you leave a comment.

Hugs Miranda