Als voorbeeld heb ik deze easelkaart gemaakt met een recept voor spaghetti bolognese.
Het papier is van Echo Park en komt uit het pakket Homemade collection kit.
De stempel is een digi van The Paper Shelter en heet Trattoria Chef. Het was even zoeken naar een leuk plaatje. Wilde eigenlijk een recept voor taart of cakejes, maar toen ik deze digi zag wist ik het meteen. Ik heb hem ingekleurd met Spectrum Noir markers.
Hier nog even een foto met de labels eruit. Op het kleine labeltje staan de ingrediƫnten en op de grote label ook de bereidingswijze.
Onze sponsor is deze keer Stempelfeest.
Voor de liefhebbers geef ik nog eve het recept.
Bolognesesaus voor spaghetti (recept komt uit het boek Koken met Karin - Zonder pakjes en zakjes)
8 personen
Ingredienten:
400 gr rundergehakt
150 gr spekjes
1 grote ui
1 wortel
3 knoflooktenen
2 blikken (a 400 gr) gepalde tomaten)
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
200 ml rode wijn
4 takjes tijm (of 2 tl Provencaalse kruiden)
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
olijfolie
zout en peper uit de molen
Bereiding:
8 personen
Ingredienten:
400 gr rundergehakt
150 gr spekjes
1 grote ui
1 wortel
3 knoflooktenen
2 blikken (a 400 gr) gepalde tomaten)
1 blikje tomatenpuree (70 gr)
200 ml rode wijn
4 takjes tijm (of 2 tl Provencaalse kruiden)
2 takjes rozemarijn
2 laurierblaadjes
olijfolie
zout en peper uit de molen
Bereiding:
- Verhit een scheut olijfolie in een braadpan.
- Snipper de ui. Doe samen met de spekjes in de pan en bak zachtjes 5 minuten op laag vuur.
- Hak intussen de knoflook fijn en snij de wortel in piepkleine stukjes.
- Doe knoflook en wortel bij de ui en bak ze op iets hoger vuur al omscheppend even mee.
- Doe het gehakt erbij en bak op hoog vuur al omscheppend rul. Blus af met de wijn.
- Voeg de tomaten met sap toe en duw ze kapot met een spatel.
- Roer de tomatenpuree erdoor heen.
- Ris de blaadjes tijm en rozemarijn van de takjes, hak grof. Voeg toe, samen met laurier en flink zout en peper.
- Laat zonder deksel op laag vuur mindstens een uur pruttelen tot het een mooi geheel is geworden.
- Serveer met parmezaan
Wat leuk geworden, Miranda, en de digi past er inderdaad perfect bij!
BeantwoordenVerwijderenGeweldig leuke kaart Miranda.
BeantwoordenVerwijderenBen gek op spaghette blognese en wilde jouw recept wel eens lezen, maar helaas ook met vergroten kan ik er niks van maken;)
Superleuk gemaakt, het stempeltje past perfect bij de kaart, liefs, Marion
BeantwoordenVerwijderenGreat card Miranda
BeantwoordenVerwijderenHope you have a lovely day.
Hugs Teresa x
Wat een super gaaf kaartje
BeantwoordenVerwijderenen een heerlijk recept
groetjes Corrie
Hij is weer helemaal super Miranda, ik vind het een toppertje en het gerecht mjammie.
BeantwoordenVerwijderenLiefs van Anita
Thanks Miranda,
BeantwoordenVerwijderenik ga het een dezer dagen eens uitproberen!!
Ziet er lekker uit, Miranda!! Leuk gedaan met deze digi, een echte spaghetti-kok!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Tinie